Hem
5 forårsfriske påskedrinks

5 forårsfriske påskedrinks

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og det betyder flere ting. For det første er det tid til at begive sig udendørs iført en anelse for lidt tøj for at læne sig op ad den halvsolrige husmur og lade som om, at blæsten ikke er ekstremt kold. For det andet betyder det, at det er helt i orden at unde sig noget stærkere i dagtimerne, for hvis vejret er skønt, kan man godt vinke farvel til sund fornuft og etikette. Vi har taget os den frihed at ringe til landets dygtigste bartendere, mixologer og frem for alt cocktaileksperter for at bede dem udvælge deres allerbedste opskrifter – her er 5 drinks, der vil forgylde din påske.

Mimosa Floats

En almindelig Mimosa indeholder jo som bekendt kun 2 ingredienser: appelsinjuice og champagne. Det er dog slet ikke nok ved påsketid. Giv nyt liv til en gammel klassiker med følgende opskrift, hvor juicen byttes ud med sorbetis.

Ingredienser (1 glas):

  • 1 dl champagne (eller mousserende vin)
  • 1 kule sorbet (helst mango eller appelsin)
  • 100 g hvid chokolade
  • 0,5 dl krymmel

Sådan gør du:

  1. Lav et hyggeligt vandbad til din hvide chokolade, og lad den smelte til en cremet masse, som du derefter hælder ud på en tallerken. Tag dit fineste glas, og dyp kanten i den smeltede chokolade samt i farverigt krymmel.
  2. Skrab en grandios kugle sorbetis op, og placér den i midten af glasset. Fyld på med champagne og vupti, nu er du klar til at nyde drinken! Den skal drikkes hurtigt - lige efter tilberedningen!
Mimosa Floats

Frozen Pineapple Mango Daiquiri

Er den lækker og frugtig? Ja det er den, og den har desuden en frisk GUL påskefarve! Denne slushy drink opfylder således alle kravene for at blive serveret til langfredagens skønne brunch. Smøg ærmerne op og gør sådan her - det er legende let:

Ingredienser (2 glas):

  • 10 cl lys rom
  • 6 cl limejuice
  • 6 cl sukkerlage
  • 150 g frossen ananas
  • 150 g frossen mango
  • 150 g is

Sådan gør du:

  1. Smid alle ingredienserne i din fantastiske blender. Blend indtil konsistensen føles "slushy"
  2. Hæld den i dine fineste glas. Pynt med en flot kvist. Nyd drinken!
Frozen Pineapple Mango Daiquiri

Æggetoddy med bær

Æggepunch er som skabt til både jul og påske – og alle årets øvrige dage! Men til specielle højtider er det oplagt at tilføje friske bær i. Så bliver punchen både forfriskende og sund.

Ingredienser (4 glas):

  • 4 æg
  • 2 dl sukker
  • 4 dl blandede friske bær (jordbær, hindbær, brombær og blåbær)
  • Friske mynteblade

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker så godt du bare kan i en skål. Konsistensen skal være porøs.
  2. Fordel de friske bær og lidt mynte i 4 glas, og tilsæt herefter punchblandingen. Nu er du klar til at nyde den fantastiske drink. Voilà!
Æggetoddy med bær

Pornstar Martini

Vis din vilde side, og byd gæsterne på en våd Pornstar Martini til påske. En kølende drink, der nydes sammen med et boblende shot - Dobbelt så sjovt!

Ingredienser (4 glas):

  • 5 cl vaniljevodka
  • 3 cl citronsaft
  • 3 cl sukkerlage
  • 1,5 passionsfrugt
  • 4 cl mousserende vin

Sådan gør du:

  1. Alt, bortset fra vin og den halve passionsfrugt, skal i blenderen, og derefter blender du på livet løs. Ryst resultatet sammen med is, så drinken bliver rigtig kold og lækker.
  2. Hæld det i glassene, pynt med den halve passionsfrugt og afslut med den boblende vin i shotglas ved siden af. NYD x 2!
Pornstar Martini

Frossé

Det kan næppe blive mere forfriskende, når vi nu blander din bedste rosévin med jordbær og lime. Det er lige så enkelt som det er lækkert!

Ingredienser (4 glas):

  • 6 dl rosévin
  • 1 l frosne jordbær
  • 4 spsk rørsukker
  • Saften fra 2 limefrugter

Sådan gør du:

  1. Hæld alle ingredienserne i en blender, og blend det hele til en flydende puré. Du behøver ikke være forsigtig.
  2. Hæld alt i 4 iskolde vinglas, der har ligget i fryseren siden i går. Føler du dig lidt ekstra dristig? Pynt med en skive jordbær, inden du nyder den fantastiske drink!
Frossé