vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden til festartikler vit krona
vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo
vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo

Bæredygtighed

Det ville jo være supertrist, hvis jorden gik under. Og det går helt i modstrid med vores mission med at bekæmpe kedsomhed, så vi arbejder selvfølgelig for en langsigtet bæredygtig forretning. For at prioritere rigtigt og sikre, at vi fokuserer på de rigtige ting, har vi identificeret fem hovedområder, hvor vi ønsker at være med og påvirke mest muligt: Sortiment, Produktsikkerhed, Personale, Miljø, Producentansvar og Leverandørkrav.

Sortiment - Gode ting er ikke nok

At vi sælger fantastiske ting er en tryghed for vores kunder og en selvfølge for os. Men godt er ikke godt nok. Vi arbejder konstant for, at vi og vores kunder skal føle os sikre på, at det, vi sælger, er produceret under retfærdige forhold og med minimal negativ påvirkning af miljøet.

Partybranchen har længe været præget af engangsartikler i plast med kort levetid og lav kvalitet. Det vil vi lave om på. Derfor har vi startet et initiativ for at højne kvaliteten af de produkter, vi sælger, ved at tilbyde varer af højere kvalitet og med længere holdbarhed.

Vi vælger så vidt muligt varer, hvis materiale er miljøvenligt og/eller genanvendeligt. Vi forsøger altid at tilbyde mindst ét alternativ i et mere bæredygtigt materiale.

Vi bestræber os også på at finde bedre emballageløsninger, der reducerer brugen af plastik og andre mindre miljøvenlige materialer. Det er lige så stor en selvfølge, når vi køber varer fra tredjepart, som når vi fremstiller vores egne varer.

Produktsikkerhed - Vi kan stå inde for vores produkter

Det er vigtigt for os at kunne stå inde for de produkter, vi sælger, så vi stiller skrappe krav til leverandører og producenter. Ved at anvende eksterne eksperter i produktsikkerhed og dokumentation gør vi vores bedste for at sikre, at vores produkter lever op til kravene angående kemikalieindhold og har de korrekte mærkninger.

Vores ansvar strækker sig langt ud over vores lager og vi begrænser salget af produkter, der kan være direkte skadelige for mennesker og miljø.

Personale - Socialt bæredygtigt, naturligvis

Bæredygtighed handler om mere end gode produktionsled og de rette mærker. Social bæredygtighed er noget, vi hos Partyking sætter højt. Vi bidrager aktivt til et socialt bæredygtigt samfund og tager ansvar for, hvordan samfundet påvirkes ud fra et økonomisk, miljømæssigt og socialt perspektiv. Og vores virksomhedskultur er selvfølgelig inkluderende, hvilket betyder, at alle er inviteret til festen.

Vores kultur kan beskrives ud fra fem værdier – Legesyg glæde, Respekt, Nærhed, Professionalisme og Passion – som tilsammen repræsenterer de fælles værdier og normer i virksomheden.

Miljø - Less is more

Transport og emballage

Vi arbejder så meget som muligt med genanvendelig og miljøvenlig emballage, men en stor del af miljøarbejdet er fokuseret på at minimere aftrykket fra transporten. Først og fremmest ved at minimere antallet lufttransporter, som har en stor negativ indvirkning på miljøet. Men også ved at reducere antallet af transporter generelt, gennem konsolidering og bedre planlægning af køb og salg.

Energiforbrug og affaldshåndtering

Gennem energibesparende belysning, effektiv varmegenvinding og andre investeringer, reducerer vi behovet for elektricitet og opvarmning af virksomhedens lokaler og produktionsfaciliteter.

Eftersom hver dag er en fest, får vi hundredtusindvis af kundeordrer hvert år. Det bliver til meget affald i form af pap, plastik og træ. Ved at sortere disse materialer, kan vi genbruge så meget som muligt.

Producentansvar - Genbrug eller forsvind

Som virksomhed har vi en juridisk forpligtelse til at tage producentansvar – og det gør vi med glæde. Det betyder blandt andet, at når vi fremstiller, importerer eller sælger en pakke eller et emballeret produkt, er vi ansvarlige for indsamling og genanvendelse af den brugte emballage. Det samme gælder produkter, der indeholder eksempelvis batterier eller andet elektronisk udstyr.

Leverandørkrav - Our way or the highway

For os på Partyking er det vigtigt, at vores leverandører lever op til internationale krav og regler, men også vilkår, som vi selv kan acceptere. For at kvalificere sig som leverandør til Partyking, forpligter man sig til at acceptere vores Ethical Purchasing Policy. Dette omfatter nultolerance over for tvangsarbejde, børnearbejde og diskrimination, men også flere miljøfaktorer.

Arbejdsforhold og menneskerettigheder

Vores leverandører skal tilbyde ordentlige arbejdsforhold; retfærdige arbejdstider, en rimelig løn og ikke benytte sig af tvangsarbejde eller børnearbejde. Vi forventer også, at alle vores leverandører arbejder systematisk med arbejdsmiljøspørgsmål. Derudover skal vores leverandører, ligesom vi gør, arbejde imod diskrimination og aktivt med ligestilling og mangfoldighed i deres organisation.

Miljøaspekter

Vores Ethical Purchasing Policy beskriver også, at vores leverandører (især producerende leverandører) skal opfylde en række miljøkrav. Udover lovpligtige krav omkring kemikalier og emissioner, stiller vi også krav om, at vores leverandører arbejder forebyggende med blandt andet risikoreduktion og miljøpåvirkning. Det kan for eksempel gælde industrivand, energieffektivitet eller valg af miljøvenlige materialer i produktionen.

Antikorruption

Vores virksomhed er kendetegnet ved en høj grad af integritet, ansvarlighed og sund fornuft. Det betyder blandt andet, at kontrakt- og indkøbsprocesser og lignende forretningsforhold skal være helt fri for bestikkelse og korruption.