Hem
SFX/Makeup-artistens bedste tricks til Halloween!

SFX/Makeup-artistens bedste tricks til Halloween!

Når halloween nærmer sig, er der mange, som opgiver deres ordinære festmakeup for i stedet at satse på åbne sår, uhyggelig klovnesminke og alt det andet, som hører højtiden til. Men hvordan bærer man sig egentlig ad med at skabe en rigtig uhyggelig kreation med sminkepenslen? Vi har talt med Minna Salander, som i sin rolle som makeup artist og makeup advisor ved både det ene og det andet om uhyggelig sminke!

Hvad skal man tænke på som nybegynder inden for SFX?

- Tjek de forskellige videoer, og læg mærke til, hvordan man arbejder med både sår, sminke og ansigtsmaling. De forskellige tutorials på Youtube er også meget nyttige, så man kan lære af andre. Herefter er det virkelig vigtigt at øve sig igen og igen. Prøv også gerne at sminke dine venner, for det er noget helt andet at gøre det på andre end sig selv. Når det kommer til makeupbørster, er det ikke smart at anvende de dyreste og fineste børster - de bliver ødelagt. Køb i stedet et sæt med børster af en lidt dårligere kvalitet, som du kun anvender til SFX.

Hvad skal man tænke på som nybegynder inden for SFX?

Hvordan får man sminken til at holde hele aftenen?

- Hvis du skal lave et sår, som du skal have i mange timer, så anvend latex af papir/bomuld eller silikone. Voks kan se mere virkelighedstro ud, men det er mere velegnet til billeder, da det nemt kan løsne sig, hvis man placerer det et mere bevægeligt sted. Hvis du skal skabe en ansigtsmaling, som skal holde længe, skal du gå efter fedtsminke og pudder. Vandfarve vil smitte af, så snart du sveder eller spilder på dig selv. Hvis du i stedet vælger fedtsminke og pudrer med en makeupsvamp, holder sminken længere. Dog er fedtsminke ret svært at fjerne uden olie. Så glem ikke olien!

Hvordan skaber man lettest et troværdigt sår?

- Latex og almindeligt toiletpapir er den letteste måde at skabe sår på. Læg et tyndt lag flydende latex med en svamp, og del herefter papiret, så du kun arbejder med tynde lag. Tag herefter et af de tynde lag, og læg det på latexen. Lad alting tørre lidt, og byg herefter op med ca. 2-4 lag. Når det er helt tørt, kan du klippe såret til i den ønskede længde, og anvend herefter foundation eller concealer samt pudder for at få det til at ligne hud. Læg herefter skygger i og omkring såret med en almindelig øjenskygge (brun, sort og rød). Brug derefter falsk blod i og omkring såret!

Hvordan skaber man lettest et troværdigt sår?

Hvor finder man inspiration til sit look?

- Jeg henter meget inspiration fra film! Hvis jeg har en tanke om, hvad jeg vil lave, så plejer jeg at søge på nogle "nøgleord", f.eks. TikTok, Instagram, Youtube eller Pinterest.

Hvor finder man inspiration til sit look?

Hvilke looks er mest trendy i forhold til Halloween 2022?

- Jeg tror, vi kommer til at se mange Stranger Things-udklædninger. Men jeg tror også, at Batman og Catwoman bliver populære udklædninger, efter The Batman havde premiere tidligere i år. Til sidst: Elvere, det føles som om, at jeg har set meget af det her på det seneste.

Følg Minna for mere inspiration på TikTok og Instagram!