Hem
Temaer Højtider Surströmmingsfest

Surströmmingsfest

Du har sikkert hørt om surströmming, den fæle lugt af rådne æg og en ret som kun kan spises udendørs. Hvis ikke du har hørt om det, så er det en svensk ret, hvor sild bliver fermenteret i saltlage, og derefter pakket på dåser, hvor fermenteringen fortsætter. Lækkert, ik? I Sverige fejrer man surströmmingsskiva, hvor man spiser denne kulinariske specialitet omkring den tredje torsdag i august. Nogle svenskere hader den, andre elsker den, men hvis du hører til den sidste kategori, har du sikkert allerede dit eget lille ritual, og det er nemlig tricket til at lære at elske surströmming. At spise den på den rigtige måde. Surströmming nydes bedst i mindre mængder, for eksempel i fladbrød med lækkert tilbehør og drinks. Den klassiske svenske surströmmingfest indholder følgende på bordet: fladbrød, smør, kogt mandelkartofler, rødløg, creme fraiche eller vallesmør og dild. Server gerne med snaps og øl, alternativt en most - eller som mange foretrækker mælk. Sidst men ikke mindst - krydr med godt selskab og en skøn atmosfære. Det er den ultimative kombination, der gør surströmmingfesten til en festlig begivenhed! (Foruden strömmingen selvfølgelig. Her finder du både praktiske engangsartikler og flotte dekorationer, der løfter feststemningen. Vi har også komplette engangssæt med servietter, paptallerkener, krus, snapsglas, plastikgafler, knive og smarte plastikduge, der beskytter bordet fra stanken.
Læs mere