vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden til festartikler vit krona
vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo
vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Hvorfor fejrer man Oktoberfest?

Hvorfor fejrer man Oktoberfest?

Du har vel hørt om Oktoberfest? Tysklands største folkefest med fokus på øl, pølser og ompa-musik fra diverse messinginstrumenter. Men hvorfor fejrer vi Oktoberfest? Og hvordan får man importeret festen hjem til sig selv? I er mange, som har spurgt ind til det, og derfor har vi valgt at forklare begreberne én gang for alle - så her er årsagerne til, at vi fejrer Oktoberfest!

Baggrund

Verdens største ølfest, men sådan har det ikke altid været. Hvis vi spoler båndet 200 år tilbage, så begyndte Oktoberfest som en festligholdelse af ægteskabet mellem den bayerske kronprins Ludwig og prinsesse Therese. Det foregik i 1810, og kongefamilien inviterede Münchens borgere til fest og liv og glade dage! Dette blev starten på en årlig tradition, og i 1819 fik man for første gang mulighed for at købe øl inde på festivalområdet.

Hvornår fejres der Oktoberfest?

På trods af, at navnet giver et hint om, at festlighederne finder sted i oktober, så begynder denne fugtige begivenhed allerede i september og slutter efter 16 dage - første søndag i oktober. Mænd iklæder sig lederhosen (tysk for læderbukser!), og kvindernes dragter kaldes dirndl og betyder ”pige” på lokal sydtysk dialekt. Man skal respektere dresscoden - og glem for alt i verden ikke knæstrømperne!

Mad og drikke

Når det kommer til mad og drikke, så findes der masser af delikatesser, som du bør smage på. Schnitzel, saltkringler, surkål og tykke pølser er ægte klassikere, som bare SKAL være på et traditionelt oktoberfest-bord. Befinder du dig i München, kommer du med al sandsynlighed til at drikke Märzen, en smagfuld øl, som bliver produceret allerede i marts, så den er klar i god tid før festlighederne!

Sådan arrangerer du din egen Oktoberfest!

Hvis du hverken har tid eller lyst til at rejse til Tyskland for at fejre Oktoberfest, så er det selvfølgelig fint at arrangere gildet hjemme hos dig selv! Har du partytelt og langborde er det bare Oktoberfesten pynt, du mangler. Gå med klassiske tern i hvidt og blåt når det kommer til guirlander, tallerkener og anden udsmykning for at fejre efter forskrifterne. Så er det bare at tænde grillen og invitere hele slænget på bratwurst!