Marcipan

Hvad er den lækreste kage? For os er der ingen tvivl om, at det selvfølgelig er prinsesselagkagen. Den grønne kage pyntet med en lyserød rose! Du får sikkert lyst til et stort stykke, bare vi taler om den. Det er selvfølgelig fuldt ud muligt at købe en prinsesselagkage hos den nærmeste bager, men hvis du vil imponere dine venner eller gæster lidt ekstra, bør du selv bage kagen. Hos Partyking kan du lynhurtigt og nemt købe din marcipan online.

Marcipan er den vigtigste del af prinsesselagkagen. En klassisk prinsesselagkage er grøn, men du kan selvfølgelig vælge en anden farve på marcipanen, hvis du ønsker det. Ved en barnedåb eller brylluppet vil det være flot at servere hvide lagkager, mens det vil være ekstra flot med en lyserød prinsesse-lagkage, når festen har et prinsessetema.

Når du ruller marcipanen ud for at dække kagen, er vores bedste tip, at du først ælter marcipanen, så den bliver blød og glat. Du kan anvende lidt flormelis, så marcipanen ikke sætter sig fast på rullen. Du kan også prøve at rulle marcipanen ud mellem lidt plastfolie. Når du ruller marcipanen ud, skal du forsigtigt placere den på kagen. Efterfølgende er det tid til dekorationerne. Med marcipan kan du også forme små marcipanfigurer.

En marcipanrose samt et par blade er en klassisk dekoration på en prinsessekage. Faktisk er det ikke så svært, som det ser ud. Rul et stykke marcipan ud i en pølse, og skær den derefter ud i mindre stykker. Først formes et stykke til en lille dråbe, der bliver midten af rosen. Derefter trykker du de små runde blade ud af marcipanstykkerne, der er tyndere på den ene side. Form derefter rosen ved at fastgøre bladene til dråben med den tynde side opad. Fortsæt med at vedhæfte blade, indtil du mener, at rosen har fået den perfekte størrelse. Bøj kanterne lidt ud, og rosen er klar!

Hvis du synes, at en marcipanrose lyder som et lidt uoverskueligt projekt, så prøv i stedet at lave en lille marcipanblomst. Du skærer tre små stykker marcipan og ruller dem i kugler. Tryk kuglerne ud til runde blade, og saml dem derefter til en blomst med en lille marcipankugle i midten. Hvis du synes, det er sjovt at lave figurer i marcipan, findes der ingen grænser for, hvor kreativ du kan være. Form små julemænd eller grise til juledesserten, små æg til påskebuffeten eller edderkopper og græskar til halloweenfesten.

Hvis du ikke kan finde den rigtige farvenuance på marcipanen, kan du altid farve den selv med pastelfarver eller karamelfarver.

Køb din marcipan hos Partyking, så du kan skabe velsmagende kager til enhver lejlighed! Her finder du marcipan i flere forskellige størrelser og farver! Nu kan du imponere dine gæster til den næste fest med en kage, cupcakes elle andet bagværk med lækker marcipan og fint modellerede figurer!
Læs mere
1 hits