Hem
Hvorfor fejrer vi Halloween? Vi har svaret!

Hvorfor fejrer vi Halloween? Vi har svaret!

En gang om året fyldes gaderne med skeletter, hekse og andre ækle væsener, der tigger om slik og truer med rendyrket ondskab. Men hvordan er det nået så vidt? Hvem er ansvarlig for, at vi fejrer halloween, og hvornår er det egentlig tid til at fejre halloween? Nu præciserer vi begreberne én gang for alle!

Derfor fejrer vi Halloween

Oprindeligt kom Halloween fra den keltiske helgen Samhain. Det var her, at de dødes sjæle vendte tilbage til os på jorden, hvilket blev fejret med kostumer, mad og drikke. Mange valgte også at pryde deres græskar med stearinlys for at holde onde ånder væk. Halloween, som vi kender det i dag, kom til Norden fra USA i begyndelsen af 1900-tallet.

Halloween kendes også som Allehelgensaften - All Hallow's Eve. Det er en højtid, der markerer sommerens afslutning, og at vintermånederne begynder. Allehelgensaften bør dog ikke forveksles med den kristne højtid Allehelgensdag. Her sender vi en ekstra tanke til dem, vi har mistet, ved at dekorere gravsteder med stearinlys.

Hvornår er det Halloween 2023?

Simpelt svar: Halloween falder altid den 31. oktober (som i år falder på en tirsdag). Men i de nordiske lande ligger det ikke altid fast, hvornår man fejrer Halloween. Nogle foretrækker at fejre halloween dagen før allehelgensdag - lørdag den 4. november, mens andre ser hele oktober som én lang spøgelsesfest. Men sigt efter den 31. oktober, og find en passende dato, hvor det er tid til at feste!

Hvordan fejrer man Halloween?

Eftersom Halloween i høj grad er børnenes fest, er det vigtigt at holde styr på, hvornår det er tid til at klæde sig ud og tage ud på årets trick or treat-runde. Ifølge den amerikanske tradition skal dette ske på selve halloween, d. 31. oktober, mens andre (der mener, at slik ikke skal indtages midt på ugen) vælger weekenden før eller weekenden efter halloween. For de voksne arrangeres der ofte halloweenfester med udklædning, drinks og lækker mad, og denne type fester falder gerne weekenden før eller weekenden efter d. 31. oktober.

Det er ret ligetil, ikke sandt? Mens du venter på, at det bliver Halloween, kan du benytte lejligheden til at fylde op med masser af slik, skræmmende masker og andre ting, der vil gøre dette års Halloween til den bedste nogensinde.

Happy Halloween ønskes du af Partyking!