vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden til festartikler vit krona
vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo
vit check HURTIGE leveringer instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Stor guide: Oktoberfest

Stor guide: Oktoberfest

Ich bin ein Oktoberfester! Tid til at støve dine lederhosen af og påbegynde forberedelserne til det, der efterhånden anses for at være verdens største folkefest! Tyskerne ved i dén grad, hvordan oktober skal bydes velkommen, og i slutningen af september er det atter tid til at drikke litervis af øl, æde sig fordærvet i tykke pølser og gnaske kringler på størrelse med håndflader. Vi har lavet en omfattende guide og udvalgt alt, du skal bruge til at feste wie ein richtiger Deutscher. Krøl overskægget, flet håret og scroll ned – tid til at fejre Oktoberfest!

Lækre Lederhosen

Til Oktoberfest bærer mænd traditionelt lederhosen (tysk for læderbukser!) for at hædre det hellige øl. Vi har en række varianter til dig, der ikke ønsker at bruge en formue på ægte Lederhosen fra Garmisch-Partenkirchen, men er tilfreds med en udmærket kopi. Det er bare med at vælge og vrage – og husk knæstrømperne!

Drømmeagtig Dirndl!

Kvindernes dragter kaldes Dirndl og betyder ”pige” på lokal sydtysk dialekt. Også dette outfit er et must, når man drikker øl, og fås i forskellige designs og farver – alt fra lange til korte Dirndl-kjoler. Køb et par fine fletninger til for et komplet look!

Kinderkleidung!

Selvom børn normalt ikke drikker øl, bliver pølser og kringler værdsat så meget desto mere. Gør årets Oktoberfest til en sjov familieaften, hvor I forvandler hjemmet til et tysk festivalområde med blåhvide vimpler og sangen Ein Prosit der Gemütlichkeit ud af højtalerne. Nu gælder det bare om at vælge outfit for familiens yngste!

Bryg en øl!

Got nein nein problems but beer ain’t one. Det er sjovt at købe øl, men det er endnu sjovere at brygge sin egen lager! Imponér selskabet ved at tordne frem og byde på din hjemmebryggede pilsner! Vælg mellem Dark Beer, IPA, Light Lager, Pale Ale eller Oktoberfest-varianten – den føles mest passende, gør den ikke?

Elskede ølkrus!

Øldrikning skal ske på en værdig måde, og selv opskænkningen skal gøres med stor omhu, så skumkronen får den helt rigtige tykkelse. Og man kan selvfølgelig ikke drikke af hvilket som helst glas, så du skal helst anskaffe dig et traditionelt ølkrus med solid hank. Man kan også bruge gigantiske ølstøvler, og til større selskaber anbefaler vi det festlige øltårn med tap!

Opstilling af øltelt!

Oktoberfester er støjende begivenheder. Vidste du for eksempel, at der i 2007 blev drukket 6,7 millioner liter øl af 6,2 millioner besøgende? Selvom din fest måske ikke er helt lige så stor, kræver det stadig god planlægning at få en god aften. Vi har et helt bjerg af flotte Oktoberfest-tallerkener, Oktoberfest-servietter og duge i blåhvid, der helt sikkert vil gøre arrangementet både federe og nemmere for jer – og glem ikke kringleservietterne!

Dekorationsvanvid!

I festforberedelsernes håndbog står der, at flot dekoration er yderst vigtig, og med Oktoberfest-vimpler, der svajer fra loftet sammen med folieballoner og spiraldekorationer, kan det kun gå godt. Klik rundt hos os og lad dig inspirere af masser af blåhvid Oktoberfest-pynt – vi har noget for enhver smag!

Spøg, skæmt & parodier!

Selvom Oktoberfesten rent traditionelt skal være rigtig og korrekt, er der selvfølgelig masser af plads til spas og løjer! Med svimlende høje hatte og forklæder, der ikke overlader noget til fantasien, forvandler I arrangementet til en ren og skær latterfest! Lav et fotohjørne, hvor I kan forevige aftenen med sjovt Oktoberfest-tilbehør – alt sammen med ølhjelmen på sned!

Husk hatten!

Tyrolerhatten er jo faktisk det vigtigste.

Dejlig Oktoberfest ønskes du af Partyking!