Hem
De bedste tips til en sjov fastelavnsfest

De bedste tips til en sjov fastelavnsfest

Fastelavn er fyldt med sjove traditioner for både børn og voksne. Her får du vores bedste tips til at arrangere en festlig fastelavnsfest med tøndeslagning og hjemmebagte fastelavnsboller. Bliv desuden inspireret til at finde det helt rigtige fastelavnskostume til dit barn.

Gør klar til at slå katten af tønden

Før i tiden var der en levende kat i fastelavnstønden, men nu til dags er den heldigvis erstattet med velsmagende slik. Fastelavnstønder fås i træ, og du kan selv male den i flotte farver og hænge den op i et rum eller i haven, hvor der er plads til, at børnene kan slå katten af tønden med et godt boldtræ. De vil helt sikker blive begejstrede, når det lykkes dem at slå hul på tønden og slik-mix vælter ud. Spændende er det selvfølgelig også, hvem der bliver kattekonge i år. ”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have,” synger børnene, og så gælder det om at have lækre fastelavnsboller klar … Vælg en af de mange skønne opskrifter på hjemmebagte fastelavnsboller til små slikmunde. Bollerne er nemme at lave og fylde med creme, syltetøj og chokolade, og både børn og voksne er vilde med dem.

Flotte fastelavnskostumer til børn i alle aldre

Der findes mange flotte og fantasifulde børnekostumer til fastelavn. Dit barn har muligvis allerede besluttet sig for, hvilket kostume det gerne vil have på. Men I kan også finde inspiration online, hvor det er muligt at købe færdigsyede børnekostumer til fastelavnsfesten. Kostumerne fås i mange forskellige designs og størrelser til børn i alle aldre. Vælg mellem fantastiske børnekostumer som f.eks. sort kat, ninja, pirat eller baby-haj.

Klædt ud som fantasidyr eller film-figur

Det kan være fascinerende for barnet at klæde sig ud som et fantasidyr, og her kan I f.eks. vælge et pink enhjørning-kostume eller et flot drage-kostume. Film-figurer er ofte meget populære blandt børn. Hvis dit barn er vild med cowboy Woody fra filmen Toy Story, hvorfor så ikke lade barnet klæde sig ud som Woody til fastelavn? Eller hvad med et Elsa-kostume til din datter, hvis hun er vild med Disney-filmen Frost?

Flot ansigtsmaling til udklædningen

Til fastelavnskostumet hører også en flot ansigtsmaling. Vil dit barn gerne klædes ud som kat, så mal flotte knurhår i ansigtet. Eller mal et flot løveansigt, og se hvordan dit barn forvandler sig til det modigste dyr på savannen. Anvend særlig ansigtsmaling, som ser flot ud på huden, og som nemt kan vaskes af igen. Ansigtsmalingen er med til at fuldende udklædningen, så dit barn kan leve sig ind i sin nye rolle som superhelt, drage, haj, kat, løve, Woody eller Elsa.

Det bliver en fantastisk dag for børnene, når de, iført deres farverige kostumer, kan slå katten af tønden og spise de lækreste fastelavnsboller.